Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2016 23:56 - Колега на бития от бежанци рапър с извънредно предупреждение: Задава се гражданска война!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 1449 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 "Върнете задължителното полицейско присъствие и жандармерията в района на Лъвов мост, ако искате мигрантите да спрат да безчинстват и да не избухне гражданска война", се обърна с призив към държавата известният рапър Петър Петков-Ghettoman, цитиран от в. "България Днес".
Повод за коментара на музиканта и член на ПП "Глас народен" бе поредният побой, спретнат от нелегалните емигранти в най-невралгичната зона в София, известна като "Малкия Бейрут". Преди два дни негов колега от хип-хоп средите 
Симеон Петков-SayP бе нападнат от 15 бежанци, преследван и пребит от тях заради забележка да не си хвърлят боклуците по улиците. 20-годишният изпълнител влиза в пререкание с чужденците заради хвърлена на тротоара пластмасова бутилка, като минути след това е погнат от тях. Успява да удари двама от агресорите.

"Спънах се в една от веригите между колчетата и паднах. За секунди сякаш от нищото изникнаха още десетки бежанци и започнаха да ме ритат по цялото тяло. Нещо обаче ги изплаши и изчезнаха", коментира рапърът.

Според Петър Петков проблемът е, че няма адекватна намеса и достатъчно присъствие на полиция в района. В продължение на 1 месец МВР изпратило край Лъвов мост допълнителни екипи на жандармерия и общинска полиция, които моментално овладели положението. Били закопчани десетки нелегални емигранти преди и по време на извършване на престъпления. Много от тях се изпокрили, а други дори изчезнали. След акциите обаче униформените били отново изтеглени и всичко се върнало постарому. Жители на квартала задават логичния въпрос защо, след като районът е размирен и е известно на цялата държава какъв контингент се укрива там, ченгетата не са постоянно накрак?

От изявленията на вътрешния министър Румяна Бъчварова става ясно, че на този етап центровете за мигранти няма как да бъдат изнесени извън градовете. "Щом това не може да се случи, решението е изключително просто - 24-часово видеонаблюдение и засилено полицейско присъствие", заявява Ghettoman.

Според запознати със ситуацията основно звено на проблема се явяват и хостелите, които незаконно подслоняват бежанците, за което задължително трябва да бъдат затворени. Въпросните хостели са развъдник на престъпност и печелят от престъпления, каквото е и каналджийството. По непотвърдена информация трафикантите имали договорки със собствениците, като в цената за прекарването на бежанците през граница влизал и престоят им в съмнителните хотели.

Възмутените от бездействието на държавата жители на квартала са твърдо решени, ако това продължава, те да поемат нещата в свои ръце.

"Ние не искаме да изземаме функцията й, а изискваме от нея да си свърши задълженията спрямо нас като граждани. Ако държавата абдикира и каже, че не може да се справи, тогава сме ние наред. Но това неминуемо ще доведе до размирици, ранени, а не това е целта", заключава Петков.

http://www.blitz.bg/news/article/446792?utm_medium=Facebook&utm_campaign=blitz&utm_source=blitz%3Ff



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20129166
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031