Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2012 10:48 - Око за око зъб за зъб
Автор: bulgarianland Категория: Тя и той   
Прочетен: 1117 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 25.07.2012 10:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Антимонополни искания към Министерски Съвет на Република България

1. Понижение на цените на тока (със 68-71 %) 

2. Понижение на цените на водата с 56% 

3. Закриване на ДКЕВР - Комисията в сегашния си вид, е паразитна и вредна организация - която струва милиони годишно, като при това нанася вреди, както на българската икономика, така върху джоба и благосъстоянието на всеки редови българин.

4. Подвеждане под съдебна отговорност, на сегашни и предишни членове на ДКЕВР:

За - Нанасяне на вреди в особено големи размери, на цели отрасли в индустрията, по действащите и в момента закони в страната - "Обект на посегателство и правилното функциониране на икономиката /важни стопански отрасли на икономиката/, нарушава се нормалната стопанска дейност./разконцентриране. Разстройване на стопански отрасли, или на отделното предприятия. Подравяне на стопанските отрасли  и на отделни предприятия .. (Наказателен кодекс)

5. Разследване на имущественото им състояние, на техните роднини и близки, както и такова за всеки който в последните години е лобирал за по-високи цени на електроенергията.

6. Отмяна на срока на давност за тези престъпления.

7. Да се задължат всички обществено и икономически значими компании като; EVN, Е.ОН, ЧЕЗ, НЕК, Булгаргаз, М-Тел, Виваком,Глобул, Лукойл България, ВИК дружества и т.н., да обнародват на всяко тримесечие финансови отчети. След като могат да искат пари от граждани, фирми и промишлени предприятия е добре да се знае за какво точно отиват тези пари.

8. На всяко заседание на новата комисия определяща цените на ток, вода и газ; освен представители на енергийния сектор и държавата, да има и представители на профсъюзите, браншовите организации от бизнеса, индустрията, търговията, като и от КЗП (Държавни и частни). 

9. Същите да влязат и на заседанията на Антимонополната комисия. 

10. Всички заседания да са открити, а не както е сега в ДКЕВР "закрити заседания".

11. Преразглеждане на приватизационните договори с трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Софийска вода, заради неспазване на приватизационните условия по тях.

12. Да се дават данъчни стимули за енергийна ефективност за сгради и на частни лица, инвестиращи лично средства в енергийна ефективност на собствените си жилища. Австрийския модел да се приложи в България. След като, държавата иска и налива пари в компании за така наречената "зелена енергия", следва да го прави и за частни лица. 

13. Бързо създаване на така очакваната от години борсата за електроенергия у нас, за да може българската индустрия да хеджира своите позиции на пазара на електроенергия, а не всяка промяна на цените да действа шоково и да води до загуба на работни места както е сега.

Заявяваме, че искаме от настоящото правителство да предприеме незабавни нормативни мерки.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianland
Категория: Тя и той
Прочетен: 274363
Постинги: 216
Коментари: 73
Гласове: 193
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031