Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2012 14:03 - Внимание!
Автор: bulgarianland Категория: Тя и той   
Прочетен: 634 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 14.07.2012 14:04


imageВ Русия и купуването на хляб може да се окаже политически акт. Така излиза според новия закон за свободното събиране на хора. Руснаците вече се питат дали не би трябвало да потърсят полицията и при сватби или разходки.


"Масовото пребиваване на хора на обществени места" вече се тълкува като демонстрация - така повелява новият закон за свободното събиране на хора, в който правилата са доста затегнати. А трактовката на понятието "масово пребиваване" е предоставена на полицията и съда.

Каквото повикало, такова се обадило

Руснаците междувременно се питат дали не би трябвало да потърсят полицията и при сватби или разходки. Преди няколко дни четирима жители на Нижни Новгород уведомиха властите за предстоящо "масово събитие" - закупуване на хляб от магазина. Разрешение не им било дадено. Новината бързо се разпространи в интернет, след което властите в много руски градове бяха засипани с абсурдни искания за разрешение на една или друга демонстрация. Само в Нижни Новгород било заявено за 50 събития, сред които "Спор в компанията на приятели" или "Разходка в търсене на подходящия мъж".

22-годишният Ростислав Журавльов от Екатеринбург също обявил предстояща "хлебна демонстрация", след което обаче забравил за нея. Властите обаче не забравили: в ранни зори Ростислав бил събуден от полицейско телефонно обаждане с въпроса дали разходката му все пак ще се състои. "Помислих, че приятелите ми си правят шега", пише Ростислав в блога си. И добавя: "Но случилото се оттам нататък приличаше на писанията на Кафка и Оруел". Пред входа му вече чакали полицаи. Единият отбелязал, че заявката на младежа била написана перфектно. "След подаването на заявката направихме изчисления и изготвихме план. На базата на този план ще осигурим реда по време на вашата проява", уверили полицаите.

Смях в залата

Младежът установил, че полицаите, дошли да го придружават по време на неговата разходка, са десет на брой. Междувременно в Нижни Новгород се провело и онова "купуване на хляб", което първоначално не било разрешено. Закупеният хляб бил подарен демонстративно на служителите, отговорни за даването на разрешения за провеждане на масови сбирки.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bulgarianland
Категория: Тя и той
Прочетен: 277021
Постинги: 216
Коментари: 73
Гласове: 193
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930